Bilgi
Kategoriler

Kanser Biyolojisi

Kanser Biyolojisi
Paylaş
 

Kanser tehlikesini eksiltmek ve önlemek için uygulayabileceğiniz teklifleri derledik.

Hiçbir garanti olmamasına karşın kanser tehlikeyi taşıyan etkenlerden sakınmak iyi bir tedbirdir. Altta belirtilen kaideleri uygulamaya çalışın.

Tütün Kullanılması Sigara İçmek

Tek sözcükle hayır. Akciğer kanserinden vefatlarda her 5 vefattan en az 4’şanın sebebi ve tüm kanserle ilişkili hadiselerde takribî yüzde 30 ölçüsünde vefatın sebebi sigara içmektir. Dumansız tütünün kullanımı insanlarda ağız, gırtlak, boğaz veya yemek borusu kanseri tehlikesini artırır.

Güneşe Maruz Kalmak

Her sene takribî yarım milyon melanom olmayan cilt kanseri vakasının hemen hemen hepsinde temel düşmanın güneş olduğu yeni araştırmalarla belirtilmektedir. Özellikle cildiniz sarih renk ise güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçının. Güneş yanıklarından sakınmak için bir gözetici kullanın.

İçki

Kendi içki tüketiminizden kendiniz mesul olun. Çok içenlerde ağız, gırtlak, boğaz, yemek borusu veya karaciğer kanseri tehlikeyi fazladır.

Menopoz Rehabilitasyonları

Olgun yaştaki bayanlarda menopoz bulgularının rehabilitasyonu için östrojen kullanımı endometrial rahim mukozası ile alakalı kanserlerde belirli tehlikeler yaratır. Hekiminizle rehabilitasyonu tartıştığınız zaman östrojen rehabilitasyonunun faydalarını ve tehlikelerini dikkatlice tartın.

Işınıma Maruz Kalma

İyonize ışınımı x-ışınlarına fazla bir biçimde maruz kalma kanser tehlikesini artırır. Konutlardaki radon da potansiyel bir tehlike olabilir. Tıbbi x-ışınlarının çoğu, görüntü niteliğini bozma pahasına, muhtemel olan en düşük dozda verilecek biçimde ayarlanır ve fazla ışınıma maruz kalmamanız sağlanır.

Sanayi Maddelerine Maruz Kalmak

Nikel, krom, asbest, vinil klorid ve değişik bazı sanayi maddelerine maruz kalma belirli kanserlerin tehlikesini artırır.

Beslenme

Yediklerinizin kansere tutulma tehlikesine tesiri olabilir. Çok yağlı veya tuzlama biçiminde hazırlanmış, “isli” denilen cinste veya nitritle operasyondan geçirilmiş yiyecekler ve yemekler potansiyel olarak riskli olabilir. Değişik yandan A ve C vitaminlerinin zengin olduğu gıdalar ve lifli gıdalar belirli kanserler için tehlikeyi eksiltmede takviyeci olabilir.

 

Bu yazı 262 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

maltepe escort ataşehir escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort kadıköy escort istanbul escort ataşehir escort masöz masaj salonu maltepe escort escort bayan