Bilgi
Kategoriler

Kefir

Kefir
Paylaş
 

Şifa kaynağı olan bal, propolis, arı sütü, arı ekmeği gibi çeşitleri üreten arıların zehri de şifa olarak kullanılmaktadır. Arı zehrinin kokusu, tadı ve muhtemel yan tesirleri.

Yumurtadan yeni çıkmış arının zehri olmadığı gibi, çiçektozu verilmeden gelişen arının da zehri yoktur. Misalin arıbeyi. Zehir bezesi arının hayatının 2. gününden başlayarak zehir salgılamaya başlar. Zehir kesesinde zehrin en çok akışkan olarak yakl. 3 mg bir araya geldiği yarıyıl, hayatının 15. ile 20. günleri arasındadır.

Kokusu Tadı

Keskin, acı ve çok ekşidir.

Yan Tesirleri

Sayıları çok az olmakla beraber birtakım insan arı sokmasına karşı duyarlıdır. Bir arı sokması kurdeşene, ürtikere seyrek olarak kollapsa da neden olabilir. Arının soktuğu kimsenin suratı beyazlaşmaya, nabzı yükselmeye başladığında şipşak doktora müracaat etmek zorunludur. Fazla alerji gösterenler rehabilitasyon yolu ile arı sokmasına karşı bağdaşıklık kazanabilir. Özellikle arı zehri ile romatizmanın rehabilitasyon edilebileceğini Mısırlılar da öğrenmekteydiler. Rehabilitasyon, ağrıyan yer arıya sokturularak yapılırdı.

 Günümüzde zehir özel usulle bir araya gelip kurutularak vakitsiz saklanabilmektedir. Yapılan araştırmalar arı zehrinin kortizon salgısını çoğaldırdığını göstermiştir. Günümüzde arı zehriyle romatizma, artritis eklem romatizması, atardamar hastalıkları, ten, damar hastalıkları, eklem iltihaplanmaları, hematom kanamalar, nöroloji asap cerahatleri sebebi dinlenen sızılar, siyatik, alerji, saman nezlesi rehabilitasyon edilmektedir.

 

Bu yazı 534 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

maltepe escort ataşehir escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort kadıköy escort istanbul escort ataşehir escort masöz masaj salonu maltepe escort escort bayan