Paylaş |
|
Tweet |
Purdue Üniversitesinde yapılan araştırmada, natürel olarak nebat çekirdeklerinde bulunan E vitamini formunun, laboratuarda kanser hücrelerinin artmasını önleyerek kanseri durdurabildiği ve sağlam hücrelere hasar vermediği tanımlandı.
Purdue Üniversitesinde yapılan araştırmada, natürel olarak nebat çekirdeklerinde bulunan E vitamini formunun, laboratuarda kanser hücrelerinin artmasını önleyerek kanseri durdurabildiği ve sağlam hücrelere hasar vermediği tanımlandı.
E vitamini tabletlerinde bulunmayan Gamma-tocopherol formu ancak natürel yollardan alınabiliyor. Gamma-tocopherolün gelecekte yeni bir anti-kanserojen madde olarak kullanılabileceğini söyleyen Dr. Qing Jiang, laboratuvarda tesirli olan bileşimin canlılarda da aynı tesiri göstermesi gidişatında hastalara nasihat edilebileceğini söyledi.
E vitamini üzerinde 75 seneye yakın araştırma yapıldığı ve E vitamininin 8 formunun tespit etildiği öğreniliyor. Kemoterapinin yerini alabileceği düşünülen Gamma-tocopherol bileşiminin kanserli hastaları kemoterapi ve ışınım terapisinin yan tesirlerinden de gözetebileceği belirtiliyor. 2000 senesinde yapılan bir başka araştırmada ise Gamma-tocopherol maddesinin iltihaplanmayı önlediği tanımlanmıştı.
Bilim adamları, susam ve mısır yağında da aynı maddenin bulunduğunu, ancak mısır yağının çok fazla kullanılması gidişatında içeriğinde bulunan linolik asidin kanser hücrelerinin artmasına yol açabileceğine dikkat çekti. Aynı zamanda ceviz ve susamın aşırıca yağ kapsadığı çok fazla harcanması gidişatında başka sağlık meselelerine yol açabileceği de ifade ediliyor.