Paylaş |
|
Tweet |
Mide sızılarınıza son verecek sıhhatli ve arkadaş yiyeceklerle yemek yemenin sevincini çıkartabilirsiniz…
Karnabahar
Haşlanmış karnabahar,mideyi asit ataklarından gözeterek tüm meseleleri giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.
Lahana
Lahanayı ham olarak yemeyi seçim edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı ölçüde elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak öğreniliyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi atayıp doğrayın. 1 havucu arınıp dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.
Patates
Ham patates suyu mide yanmasının natürel ilacıdır.Patatesi atayıp katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
Elma sirkesi:
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Maden suyu
Mide asidinin büyük bir kısmını tesirsiz hale getiriyor.
Ispanak
Ispanağı buğuda pişirin ya da haşlayarak harcayın. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Zeytinyağı
Ham olarak kullanıldığında gıdaların midede kalma vaktini eksiltiyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Baklagil
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma etkenini artırıyor.
Muz
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin imalini de artırıyor.
Kızarmış ekmek
Midenin salgıladığı fazla asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
Meyankökü
Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki fazla asitlenmeyi eksiltiyor.