Paylaş |
|
Tweet |
1980’li ve 1990’lı senelerde elde edilen bilgiler ışığında yapılan araştırmaya göre, haftada 6 adet ya da daha fazla bira içen bireylerin akciğer kanserine tutulma tehlikeyi, içmeyenlere göre yüzde 20 ila 50 oranını çoğalıyor.
1980’li ve 1990’lı senelerde elde edilen bilgiler ışığında yapılan araştırmaya göre, haftada 6 adet ya da daha fazla bira içen bireylerin akciğer kanserine tutulma tehlikeyi, içmeyenlere göre yüzde 20 ila 50 oranını çoğalıyor.
McGill Üniversitesi’nden analistlerin, araştırmaya katılanların tütün alışkanlığı hakkında kesin bilgi edinmeleri sayesinde, tütüne bağlı akciğer kanserinin gelişimine neden olan etkenleri içki tüketiminin neden olduğu etmenlerden ayrı yakalamayı muvaffak oldukları ve bu neticeye eriştikleri belirtildi.
İçki kullananların genellikle sigara da içtiğini söyleyen analistler, içki ve akciğer kanseri mevzusunda daha evvel yapılan araştırmalarda karşılaşılan en ehemmiyetli sualin tütünün oynadığı rolü tanımlamak olduğunu ifade etti.