Paylaş |
|
Tweet |
Wroclaw Tarımcılık Üniversitesi uzmanları, hücre eskimesini yasaklayarak kalp ve kansere karşı gözeten “polifenol” isimli antioksidanların, elma suları içindeki yoğunluğunu araştırdı.
Wroclaw Tarımcılık Üniversitesi uzmanları, hücre eskimesini yasaklayarak kalp ve kansere karşı gözeten “polifenol” isimli antioksidanların, elma suları içindeki yoğunluğunu araştırdı.
Muhtelif işletmeler tarafından üretilmiş elma sularından numuneler alan profesörler, dışarından bakıldığında flu görünen, başka bir deyişle daha fazla posa kapsayan mahsullerdeki polifenol ölçüsünün, durulara oranla iki kat fazla olduğunu tespit etti.
Bilim adamları elmanın kendisinde bol ölçüde bulunan polifenolün bir kısmının, meyve suyu çıkarma operasyonu sırasında yok olduğunu belirtirken, flu görünümlü mahsullerde bu kaybın çok daha az asıllaştığını belirtti. Uzmanlar ayrıca, antioksidanlardan bütün olarak yararlanabilmek için, suyunu içmektense elma yemenin daha doğru olduğunu vurguladı.