Bilgi
Kategoriler

Ateşte Pişirilen Et Kansere Neden Olabiliyor

Ateşte Pişirilen Et Kansere Neden Olabiliyor
Paylaş
 

Vazifeli tahlilcilerin çalışmasında, ekvatordan uzak olan, güneş ışığının az olduğu ülkelerde akciğer kanseri oranının yüksek olduğu tanımlandı.

Journal of Epidemiology and Community Health mecmuasında yayınlanan California Üniversitesinde vazifeli tahlilcilerin çalışmasında, ekvatordan uzak olan, güneş ışığının az olduğu ülkelerde akciğer kanseri oranının yüksek olduğu tanımlandı. Muhtelif kıtalardaki 111 ülkedeki bilgileri araştıran bilim adamları, akciğer kanserinde olayların yüzde 85’inin nedeni sigara olsa da, güneş ışığı noksanlığının da etkenlerden biri olduğunu belirttiler. Güneşderi alınan D vitaminin, bedendeki hücre vefatından mesul etkenleri teşvik ederek ur gelişmesini önlediği belirtiliyor. Bedenin ana D vitamini kaynağı UVB ışınının ekvatora yanaştıkça çoğaldığını anımsatan bilim adamları, araştırmada ekvatordan uzak ülkelerde akciğer kanseri oranının azami, ekvatora yakın ülkelerde ise en düşük olduğunu tespit ettiklerini bildirdi. Analistlerden Dr. Cedric Garland, öteki kanser hastalıklarında olduğu gibi akciğer kanserinin de genellikle  epitel hücrelerde başladığını andırdırarak, D vitaminin, hücreleri sıkı sıkıya birbirine bağlayan ve böylece hücre dağılınmasını frenleyen tutkal eşi bir madde oluşturan kimyevileri uyardığını söyledi.

D vitaminin kanserin gelişimini yavaşlatma özelliğinin de bulunduğu belirtiliyor. Dr. Garland, bununla beraber orta derecede güneş ışığına maruz kalmanın ten kanserinin en makûs cinsi olan melanoma tehlikesini ehemmiyetli miktarda artırmadığını da vurguladı.

Bu yazı 640 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

maltepe escort ataşehir escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort kadıköy escort istanbul escort ataşehir escort masöz masaj salonu maltepe escort escort bayan