Paylaş |
|
Tweet |
Doymamış yağ asitlerini yüksek seviyede kapsayan cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici tesiri olduğu bildirildi.
Kalp sıhhati açısından büyük ehemmiyet taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek seviyede kapsayan cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici tesiri olduğu bildirildi. Günde 3-5 tane harcanması önerilen cevizin verimlerini şu biçimde sıralayabiliriz: Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, diyabeti, inmeyi, yüksek kan tazyikini ve muayenehane bunalımı eksiltiyor. Ceviz tüketimi kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor ve de kalp atışlarında kumpassızlığı önlüyor. Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser cinslerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Ceviz, damarlarda daha az pıhtılaşma özelliği olan kan tipinin yapımına ve iyi kolesterol oranının makûs kolesterol oranına göre çoğalmasına takviye ediyor, kolesterolün damarları tıkama düzeyinde ehemmiyetli bir adım olan şişme ve kızarıklığı eksiltebiliyor.