Paylaş |
|
Tweet |
Uzman Diyetisyen Minik, gün içerisinde aralıksız açlık hissi yaşayanların tok yakalayan yiyecekleri harcamaları mevzusunda uyardı.
Uzman Diyetisyen Minik, gün içerisinde aralıksız açlık hissi yaşayanların tok yakalayan yiyecekleri harcamaları mevzusunda uyardı.
“Yumurta: En ehemmiyetli protein kaynağı olan yumurtanın tokluk zamanını uzatmaktadır. Sabah kahvaltılarında harcayacağınız haşlanmış yumurta ile tokluk vaktinizi uzatabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı hoşlanmıyorsanız mantarlı omlet veya menemeni de harcayabilirsiniz.
Yeşil Çay: Güçlü antioksidan tesiri ile metabolizmayı süratlendirmeye takviyecidir. Kabuk veya toz tarçınla harcadığınız zaman tatlı isteğinizde azaltabilirsiniz.
Sirke: Salatalara ilave edeceğiniz sirke tokluk vaktinizi uzatmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim süratini yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekerinizin daha balanslı yükselmesini ve daha uzun zaman kendinizi tok sezmenizi sağlayacaktır.
Salata: Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek, öğünde alınan kaloriyi eksiltebilir. Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha acele doymamıza dayanakçı olmaktadır. İçerisine dereotu ve taze kırmızı biber ilave ederek tok kalma sürecinizi arttırabilirsiniz.
Çorba: Yemeklere başlamadan çorba harcamanız iştah hakimiyetinizi sağlamanıza ve fazla kalori alımınızı eksiltmeye dayanakçı olacaktır. Su kapsaması ve midede tazyik oluşturması sebebi ile daha kısa müddette doymamızı sağlarlar. Yüksek yağlı ve kremalı çorbalar olmamasına dikkat ediniz.
Yoğurt: Protein içeriğinden dolayı iştah baskılamanıza dayanakçı olduğu gibi kalsiyum içeriğinin yüksek olması nedeniyle kilo vermenize dayanakçı olacaktır.
Yulaf Kepeği: Besleyici olduğu kadar düşük kalorilidir. Sabah kahvaltısına veya ara öğünlere, kuru meyveler, kuru yemişler ve süt ilavesi ile hazırlanan yulaf ezmesi uzun zaman tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, bir başka yararı da bağırsakların çalışmasını desteklemesidir. Kabızlık meseleyi sürükleyenler kesinlikle tüketmeli.
Çörek Otu: Öğütülerek ya da bütün haliyle salatalara, yoğurda ilave edilecek çörekotu doygunluk hissi dışında devingenlik de yaratır. Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi yeşilliklerle hazırlayacağınız kahvaltıda serpeceğiniz çörekotu kilo hakimiyetinizi sağlarken, aynı zamanda mide ve barsak sisteminin de desteklenmesinde tesirli olacaktır.”