Paylaş |
|
Tweet |
İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Akademiyi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkam Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren narın kolesterol ve şekeri dengelediğini bildirdi.
Prof. Dr. Elmacıoğlu, içeriğindeki özellikleri sebebiyle sanki üç, natürel antibiyotik özelliği taşıyan narın sofralardan netlikle yetersiz edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vitamin ambarı narın herkesin harcaması gereken bir meyve olduğuna işaret eden Elmacıoğlu, narın başta kanser olmak üzere kalp, damar, mide ve daha bir hayli sağlık meselesine fayda sağladığını söyledi.
Nar kabuğu her tasaya deva Elmacıoğlu, “Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. kapsadığı flovanoidler, vitaminler polifenoller, antosiyaninler, taninler taşıtıyla kolesterol ve şekeri de dengeliyor. Kalp ve damar sıhhatimizi gözettiği gibi kanser hücrelerinin büyümesini çok ehemmiyetli oranda yasaklıyor” dedi. Elmacıoğlu, narın kabuğunun da bereketli olduğunu ancak pek öğrenilmediği için kabukların genellikle çöpe atıldığını söyledi. Elmacıoğlu, nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser cinslerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağladığını öne sürdü.