Paylaş |
|
Tweet |
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ‘Yeşil kuşkonmaz öncelikli olarak antioksidan ve folik asit istikametinden zengin ve ayrıca iyi bir C Vitamini ve K vitamini kaynağıdır’ diyor.
Kuşkonmaz çok alışkın olmadığımız, fakat gerçeğinde günlük beslenmemizin içerisinde olması gereken harika bir sebzedir.
Yaklaşık 5000 sene evvel Darıda yetiştirilmiş olan kuşkonmazın suratlarca farklı çeşidi vardır.
Kuşkonmazın en yaygın çeşidi yeşil iken; daha ender bulunan beyaz ve mor kuşkonmaz da yenilebilir çeşitlerindendir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ‘Yeşil kuşkonmaz öncelikli olarak antioksidan ve folik asit istikametinden zengin ve ayrıca iyi bir C Vitamini ve K vitamini kaynağıdır’ diyor. 5 çubuk Kuşkonmaz: 25 kalori enerji kapsar. Başka Bir Deyişle çok besleyici olmasının yanı gizeme çok da hafiftir, kilo verme perhizlerinde rahatlıkla tüketilebilir.
Özger’e göre; glisemik indeksinin düşük, posa içeriğinin yüksek olmasından dolayı kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye takviyeci olan kuşkonmaz, diyabet hastaları için oldukça verimlidir. Tüm bu yararlı özelliklerinden dolayı şeker hastaları kuşkonmazı kumpaslı olarak tüketmelidir. İyi bir antioksidan kaynağıdır ve kanser, katarakt ve öteki göz meselelerini önlemeye takviyeci olabilir.