Paylaş |
|
Tweet |
Makûs kolesterolün oksidasyonunu önlemenin yanı gizeme, bedeninizi ultraviyole ışınları, yanıklar ve sigara gibi bir hayli etrafsal etmenin oluşturduğu hasarlardan temizletmek için yüzde 100 meyve konsantresi kapsayan elma suyundan yararlanın.
Makûs kolesterolün oksidasyonunu önlemenin yanı gizeme, bedeninizi ultraviyole ışınları, yanıklar ve sigara gibi bir hayli etrafsal etmenin oluşturduğu hasarlardan temizletmek için %100 meyve konsantresi kapsayan elma suyundan yararlanın.
Vücudumuzda enerji üreten tüm hücreler kumpaslı olarak oksijene gereksinim dinliyor. Bu sebeple oksijen hayatın esasını oluşturuyor. Öbür yandan oksijen beden hücrelerinde yandığında özgür radikaller veya oksijen kapsayan son mahsuller oluşuyor. Antioksidanlar bedenimizdeki beden hücrelerinde, dokularda ve hücre artmasını hakimiyet eden Deoksirübo Nükleik Asidin yapısında zarara neden olan özgür radikallere karşı savaşıyorlar.
Bunların dışında ultraviyole ışınları, yanıklar ve sigara gibi etrafsal etmenler de özgür radikal yaradılışına neden oluyor. Özgür radikallerin neden olduğu hücre zararı kanser, kalp ve damar hastalıkları, katarakt, artritler ve yaşla beraber gelen öbür bozukluklar gibi sağlık meselelerine yol açabiliyor. Bu meselelerle karşılaşmamak için erken yaşlardan başlayarak sağlıklı beslenmek büyük ehemmiyet taşıyor. Elma suyu, içeriğindeki en fazla antioksidan kapasiteye sahip “Quercetin” sebebiyle bu meselelere karşı savaşta sofradan beceriksiz edilmemesi gereken bir yardımcı.
Yağ, özellikle doymuş yağ ve kolesterol açısından zengin perhizler kan kolesterol seviyesini yükseltiyor. Kan kolesterol seviyeyi yükseldikçe, koroner kalp hastalığı tehlikeyi de çoğalıyor. Kolesterol kanda proteinlere bağlı olarak taşınıyor. Bunlara lipoproteinler ismi veriliyor. Düşük dansiteli lipoproteinler LDL, damar duvarlarında kolesterol biriktiriyor. Yüksek dansiteli lipoproteinler HDL ise damar duvarlarında biriken kolesterolü arınıyor. Bu sebeple LDL-kolesterol makûs kolesterol, HDL-kolesterol iyi kolesterol olarak nitelendiriliyor. Kolesterol bedende birleşim edildiği gibi yiyecekler yoluyla da dışardan alınıyor.
Yapılan araştırmalarda “elma suyunun kapsadığı Quercetin ve öbür antioksidan maddelerin hücresel zararı önleyici potansiyel bir tesiri olduğu, bu faallik neticesinde LDL-kolesterolün oksidasyonunu önleyebildiği, platelet agregasyonunu trombosit kümelenmesi önleyici, antihipertensif yüksek tansiyonu yasaklayan ve antiaritmatik ritm bozukluklarını önleyen tesir gösterdiği” ileri sürülmüştür.