Paylaş |
|
Tweet |
Uzmanlar, maydanoz ve limonun A ve C vitamininin kaynağı olduğunu, natürel kullanıldıkları için de bu vitaminleri olduğu gibi bedene aktardığını belirtiyor. Ham olarak harcanan maydanoz ve limon, vitamin kaybına yol açmıyor ancak, maydanozun tazyikli su ile çok iyi yıkanması gerekiyor.
Uzmanlar, maydanoz ve limonun A ve C vitamininin kaynağı olduğunu, natürel kullanıldıkları için de bu vitaminleri olduğu gibi bedene aktardığını belirtiyor. Ham olarak harcanan maydanoz ve limon, vitamin kaybına yol açmıyor ancak, maydanozun tazyikli su ile çok iyi yıkanması gerekiyor.
Yemeklerde alınan yiyeceklerdeki vitaminin enerji maddesine dönüştürülerek, enerjinin sarihe çakması için lüzumlu vitaminler maydanoz ve limonda var.Yemek sırasında maydanoz ve limonun da yenilmesi halinde bedende enerji oluşmasına katkı sağlayarak, insanın zinde kalmasını sağlar.Her fırsatta yenilmesi gereken maydanoz ve limon, bedenin örtü dokusunu, bağ dokusunu ve iç uzuvları örten dokuları sağlam ve sıhhatli kılar.
Özellikle bazı insanları rahatsız eden ağız kokusunu giderir. Özellikle maydanozun ağız ve midede sağladığı koku, çevreye dağılması istenmeyen kokuları önleyerek, güzel bir koku oluşmasını sağlar.Sindirim salgısını artırıcı özelliğe sahip olan maydanoz, sindirimi basitleştirerek, mideye takviyeci olup alınan yiyeceklerin rahatça sindirilmesini sağlar.