Paylaş |
|
Tweet |
Sarımsakta bulunan maddeler kalp krizi sonrasında yada kalp operasyonu geçirmiş şahıslarda, yeni zararların önüne geçiyor.
Sarımsakta bulunan maddeler kalp krizi sonrasında yada kalp operasyonu geçirmiş şahıslarda, yeni zararların önüne geçiyor. Tabi sarımsak kalbinden meseleyi olmayanlara da öneriliyor…
Hintli bilim adamları, sarımsağın, kalp operasyonundan ya da krizinden sonra, kalpte oluşabilecek yeni zararlardan gözettiğini tespit ettiler.
BMC Pharmacology mecmuasında yayınlanan habere göre, Hintli bilim adamları, sarımsakta bulunan antioksidanların, kandaki özgür radikallerin kalp hücrelerine saldırarak hasar vermesini önlediğini kaydoldular.
Kalp krizinden veya operasyonundan sonra kalp adalesine kan akışının tekerrür sağlanması gerektiğini belirten bilim adamları, kandaki özgür radikaller sebebiyle bu kan akışının aynı zamanda kalbe hasar verebileceğini de söylediler.
Yeni Delhi Tıp Enstitüsü’nde görevli Sanjay Kumar, fareler üzerinde yapılan deneylerde, özgür radikallerin verebileceği hasarın sarımsak sayesinde apaçık bir biçimde eksildiğini söyledi.
Bilim adamları, deney neticesinde, farelerin kanındaki özgür radikallerin eksildiğini belirterek, sarımsak yedirilen farelerin kalplerinde daha az zarar alana geldiğini tespit ettiklerini kaydoldular.
Bilim adamları, insanlar üzerinde deneylerin bir an evvel başlatılmasını önerdiler.
Soluduğumuz havadaki oksijen, beden içinde özgür radikaller ismi verilen ve toksik zehirli tesir gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur. Bedenimizde ve sebzelerde bulunan antioksidanlar, özgür radikallere karşı tesir göstererek bunların hasar vermesini önler.