Paylaş |
|
Tweet |
Türk teşebbüsçüler Alican Dikmen ve Burak Konukoğlu Türkiye’de ciddi bir yatırım yapmak için hazırlanıyor. Uzun müddettir yaptıkları Ar-Ge çalışmalarıyla ses getirmeye devam ediyor.
Almanya ’nın Frankfurt şehrinde kurdukları Phibio Gmbh işletmeyi ile biomedikal sektöründe ses getiren Türk teşebbüsçüler Alican Dikmen ve Burak Konukoğlu, 2015 seneyi içinde Türkiye ’de bio materyal ve stratejik ehemmiyeti olan jenerik kanser ilaçlarının faktör çiğ maddesi üzerine yatırımlarına başlayıp ülkemizde bu ürünlerin yapımını reelleştirmeyi kastediyor.
Phibio GmbH şirketinin geliştirmiş olduğu 3. nesil Genvisc ve CoreGen isimli doku rekonstrüksiyon materyallerinin de bulunduğu Dünya pazarında senelik pazar hacmi 1.8 milyar Euro iken Türkiye’deki senelik pazar hacmi 90 milyon TL civarına izliyor.
Genvisc gplus ve CoreGen, diz kireçlenmelerinin ve kıkırdak imhasının başlangıcında, erken teşhis ve uygulama ile diz takmayı operasyonlarına gerek kalmadan rehabilitasyonu desteklediği ve aynı zamanda kıkırdak harabiyetinin ileri seviyelerinde ise diz takmayı operasyonlarını muhakkak yarıyıllarda ötelediği uzman farmakolog ve hekimler tarafından yapılan muayenehane araştırmalarda onaylanmıştır. Takmalara gerek kalmadan kıkırdak harabiyetini durdurma ve hastalığın başlangıcında doku rekonstrüksiyonunu sağlamaktadır.
Genvisc ve Coregen doku rekonstrüksiyon materyalleri ile hastaların, Takma operasyonuna gerek kalmadan diz kireçlenmesine bağlı ağrı ve hareket kısıtlılıklarından kurtulmaları amaçlanmıştır.
YENİ JENERASYON ÇALIŞMALARLA TAKMAYA SON!
Phibio GmbH kurucularından ve AR-GE Müdürü Alican Dikmen’e göre: Türkiye’de 400 milyon TL Pazar hacmi olan diz takmaları ile alakalı alanda bu operasyonların bir kısmına gerek kalmadan daha kolay bir işlem usulü olan artroskopi usulü ile uygulanabilecek 6-12 ay arasında kıkırdak doku yaradılışı sağlayarak kıkırdak harabiyetini tamamen ortadan kaldırıcı bir Matriks kıkırdak implantının argesini tamamlamış olup 2015 seneyi içerisinde dünya ve Türkiye pazarına sunmayı amaçlamaktadır.
Bu ürün ile Phibio GmbH, Türkiye’de takma operasyonlarına ödenen senelik 400 milyon TL’lik maliyetin daha altlara çekileceğini ve hastaların operasyon sonrası yaşadıkları ağrı, hareket kısıtlılığı ve kontroendikasyonların önüne geçerek hasta memnuniyetini amaçlamaktadır.
ARTIK DIŞA BAĞIMLI OLMAYA SON
Türkiye’de son 10 senede ilaç için ciddi paralar ödendiğini söyleyen Alican Dikmen ilaç için ithalata 60 milyar dolar tüketildiğini belirtti. Katma bedeli yüksek olan jenerik ilaçların çiğ maddelerinin ülkemizde üretilmesi için 2015 senesinde yatırımların ülkemizde olacağını belirtti. Şu anki gidişatın ithalata tüketilen paranın ihracatın 9 katı olduğunu, bu bağımlılığı eksiltme istikametinde çalıştıklarını belirtti. İleriki yarıyıllarda da Türkiye’den tüm dünyaya ilaç ihracatı yapmayı kastediyor.
Yerli imal ile beraber kanser ilaç maliyetlerinin de buna bağlı olarak düşeceğini belirten Dikmen, “Bu yatırım ile beraber ülkemizde kanser ilacı yapımı yapan şirketlerin de dışa bağımlılığını kaldırarak bütçesel anlamda maliyetlerin düşmesine katkı yapmayı amaçlıyoruz. Böylece satın alma eforu düşük olan kitleler de kanser ilaçlarına rahatlıkla ulaşabilecek” dedi