Bilgi
Kategoriler

Kadınlarda Kemik Yapısı Meme Kanseri Riskini Arttırıyor!

Kadınlarda Kemik Yapısı Meme Kanseri Riskini Arttırıyor!
Paylaş
 

Beslenme kanser evvelinde, sırasında ve sonrasında çok ehemmiyetlidir. Yapılan bilimsel çalışmalarda, beslenmenin kanser üzerindeki aktifliği vasati %35 olarak tespit edilmiştir. Bazı araştırmalarda bu oran çok daha yüksektir.

Bu noktada tesirli olanlar, nebatların kendilerinde bulunan aflatoksin, okratoxin gibi karsinojenler ve gıda hazırlama sırasında oluşan akrilamid vb. kanserojenlerdir. Başka Bir Deyişle reelinde yiyecekler şahsı kanserden gözetmede ve rehabilitasyonda destekleyici olduğu gibi kapsadıkları veya hazırlama sırasında oluşturdukları kanserojenlerle de süreci negatif etkileyebilirler.

Izgarada Kırmızı Et Pişirimine Dikkat

Kırmızı et ızgara yapılırken hasarlı bileşikler oluşur. Kalabalık etraflarda yapılan yemeklerde pişirme ısısı ve sürecine dikkat edilmeyeceği için etin yanması ya da direk ateşle temas etmesi gibi tatil civarında bu stil hazırlanmış etlerden uzak durmakta fayda vardır.

Alkolden uzak durmalısınız. Yapılan calışmalara göre içki tüketimi ile ağız, farinks, larinks, ösefagus, sütun, akciğer, rektum, karaciğer ve göğüs kanseri tehlikelerini çoğaldırmaktadır. 

Bol Bol Akışkan Harcayın, Zehirli Maddeleri Atın

Bol bol akışkan ve çay harcamalısınız. Hücrelerin düzgün işlev gösterebilmesi ve bedenimizdeki zehirli maddelerin atılabilmesi için su tüketiminin yeterli seviyede sağlanması gerekmektedir. Çay kapsadığı fenol ve antioksidanlar sebebiyle kanserin önlenmesinde ehemmiyetlidir. Bu sebeple meşrubat seçiminizi sarih çaydan yana kullanabilirsiniz. Asitli meşrubatlar ve karbonhidrat oranı yüksek olan meyve sularından uzak kalmalısınız. 

Süt ve Yoğurt Harcayın, Ama!

Kumpaslı süt mahsulü tüketiminin kolorektal kanser tehlikesini eksilttiği bildirilmektedir. Ancak yeni yapılmış çalışmalarda prostat kanserinin kızgın formları için süt tüketiminin tehlikeli olabileceği gösterilmektedir. Bunlar göz önüne alındığında basmakalıp zamanda ve tatilde yoğurt tüketiminin aksatılmaması gerekmektedir. 

Meyve, Serviks, Akciğer ve Mide Kanserlerine Karşı Önleyicidir

Meyve tüketimi ağız, larinks, farinks, ösefagus, serviks, akciğer ve mide kanserlerine karşı önleyicidir. Yeşil ve sarı sebzeler özellikle mide kanserine karşı gözeticidir. Yeniden aynı biçimde oranla nişasta içeriği düşük olan ıspanak, domates ve biber, ağız, larinks, farinks ve ösefajyal kanserlere karşı mümkün önleyici tesiri vardır. Genel teklif olarak günde 2, maksimum 3 porsiyon meyve, sebze grubundan ise günde 3 yada 4 porsiyon harcamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca sebze ve meyvelerde bolca bulunan C vitaminin yüksek doz alımında helicobakter piloriye gastrit mikrobu bağlı büyüyen mide kanserlerinin önlenmesinde destekçi olabileceği de gösterilmiştir. Sarih büfelerde tabağınızın büyük kısmının sebzelerden oluşuyor olması gerektiğini usunuzdan çıkartmayın. Ara öğünler için de meyvenizi yanınıza almayı unutmayın. Sebze ve meyvelerde bulunan kanser önleyici unsurlar; antioksidanlar, vitamin C, vitamin E, selenyum ve fitokimyasallardır. 

Kızartma Yağlarındaki Riskin Farkında mısınız?

Kızartma, kavurma usulleri ile yapılan yiyeceklerde yağların oksidasyonu neticeyi kanserojen maddeler sarihe çıkmaktadır. Tatilde lezzet emelli kızartma mahsullerin servis edilmesi muhtemeldir ancak kullanılan yağ çeşidi ve niteliği istediğimiz seviyede olmaması ve sağlık üzerine olan negatif tesirleri sebebiyle olası olduğunca kızartılmış gıdalardan uzak kalınması, daha sıklıkla, buğuda, haşlama ve fırın usullerle pişmiş yiyecekler seçim edilmesi gerekir. Deney hayvanları ve insanlar üzerinde yapılan çalışmalar çok fazla yağ tüketiminin hormona dayalı kanserler, kolorektal kanser tehlikesini çoğaldığını göstermektedir. Yeniden yağların ateş ile teması sonrası kanserojen maddeler sarihe çıkmaktadır. Yazın özellikle yağları güneş görmeyecek bir yerde gizlemek içindeki muhtemel çoğalacak hasarlı maddelerin oluşma tehlikesini azaltacaktır.

Hayvansal Besinler Kanser Tehlikesini Arttırır

Fazla hayvansal kaynaklı protein tüketimi kanser tehlikesini çoğaldırmaktadır. Az posa tüketimi, fazla kırmızı et tüketimi ve omega-3/omega-6 yağlarının balanssızlığı kanser tehlikesinin çoğalmasına katkıda bulunabilir. Günümüzde yiyecekler, gıdalara konulan bazı katkı maddeleri, gıdaların pişirilme biçimleri dahil bir hayli etken, kanseri oluşturan nedenler arasında sayılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki gıdaların kanserden gözetici bir hayli pozitif tesiri de bulunmaktadır, tüm bu tesirlerden faydalanabilmek için gıdaların hazırlanma, satın alma, gizleme ve pişirme usullerine çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Kemoterapi ve radyoterapi sırasında ise beslenme teklifleri kısmi olarak değiştiği ve hastalığın seyrindeki semptomlara ait farklılıklar yapıldığı için bir beslenme uzmanından dayanak alınması lüzumluluğu unutulmamalıdır. 

Bu Renklere Dikkat! Sebze Ve Meyvede Kanser Önleyici Bileşenler

Renk  Fitokimyasal Sebze ve Meyve

Kırmızı Laykopen Domates ve domates mahsulleri, pembe greyfurt, kavun, karpuz

Kırmızı ve Mor Antosiyanidin, polifenoller Orman meyveleri, üzüm, erik, mürdüm erik

Turuncu α-ve β- karoten Havuç, mango, balkabağı

Turuncu ve sarı β- cryptoxanthin, flavonoid kavun, şeftali, papaya, nektarin

Sarı ve yeşil  Lutein, zeaxanthin Ispanak, avakado, kavun, karalahana, şalgam

Bu yazı 340 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

maltepe escort ataşehir escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort kadıköy escort istanbul escort ataşehir escort masöz masaj salonu maltepe escort escort bayan