Paylaş |
|
Tweet |
İmmünoonkoloji usulü ile yapılan çalışmalarda cilt ve kan kanserlerinden sonra mesane kanseri hastalarından da pozitif neticeler alındı.
İngiltere ve Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan araştırmalar, bedenin bağışıklık sisteminin güçlendirilerek urun yok edildiği immünoonkoloji usulünün, cilt ve kan kanserlerinden sonra mesane kanserinde de pozitif netice verdiğini ortaya koydu.
Bevliye Kısmı Prof. Dr. Tarık Esen, yaptığı açıklamada, hastalıklarla çabada en büyük silahın bedenin kendi bağışıklık sistemi olduğunu belirterek, son senelerde bilimsel çalışmalarda buna ağırlık verildiğini söyledi.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi temeline katlanan usulün değişik kanser cinslerinin rehabilitasyonunda da kullanıldığını andırdıran Esen,”İmmünoterapi, bedenimizin her türlü yabancı casusa karşı kendisini gözetmek üzere geliştirdiği bir sistemdir. Ur büyüdüğünde de onu değişiklik kabul ederek, baskılaması gereken bir sistemdir. Ancak, urlar genel olarak bu görevle yükümle T hücrelerinin vazifesini yapmasını yasaklayıcı bazı mekanizmalar üretir. Böylece, T hücreleri uru fark edemez ve kanser büyür.” diye konuştu. Çalışmaları devam eden immünoonkoloji ile urun T hücreleri bloke etmek için kullandığı çalgılar ortadan kaldırılıyor ve T hücreleri faal olarak bildiği işi yapıyor”
İmmünoonkoloji usulünün mesane kanseri rehabilitasyonunda da kullanılmaya başlandığı, muayenehane uygulamaların İngiltere ve Amerika Birleşik Devletlerinde yapıldığını anlatan Prof. Dr. Esen, neticelerin yurt dışında çok rakamda bilim insanın katıldığı programda açıklandığını aktardı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Ulus Sıhhati Müesseseyi Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin de mesane kanserinin dünya genelinde sık görülen kanser cinsleri arasında yer aldığını belirterek, “Dünya genelinde bir senede 330 bin erkek ve 100 bin bayana mesane kanseri tanısı konuluyor.” dedi.