Paylaş |
|
Tweet |
Hamile olmak bedende hormonal farklılıklar yapıyor. Yapılan araştırmalar bu hormonal metamorfozların kanseri önlediğini göstermektedir.
Araştırmalara göre gebelerde, kanser yapıcı tesir yaratan sihrime hormonu baskı altına alınıyor. Bu da bazı kanser cinslerine tutulma tehlikesini eksiltiyor
Harvard Tıp Fakültesi tahlilcilerinden Dr. Michell Holmes’un belirtilerine göre, gebelik sırasında kandaki bazı hormon salgılarının seviyeyi değişiyor. Yüksek seviyede olması halinde kanser yapıcı tesir yaratan “IGF – 1” isimli sihrime hormonu hamile bayanlarda baskı altına alınarak eksiliyor. Üstelik bu gidişat her gebelik sırasında yaşanıyor. Gebelik rakamı çoğaldıkça hormon eksiliyor.
4 kere hamile kalan bir bayanda, hiç hamile kalmayana göre IGF – 1 hormonu seviyesi yüzde 15 oranında düşük çıktı. Neticede düşük IGF – 1 seviyesine sahip bayanların göğüs, kalın bağırsak ve akciğer kanserine tutulma tehlikeyi eksiliyor. IGF – 1 seviyesini yükselten süt gibi meşrubatların fazla harcanması halinde ise kanser yapıcı bir tesir yarattığı saptandı.