Paylaş |
|
Tweet |
Genellikle cilt buruşukluklarının güneş ışınlarından kaynaklandığı öğrenilir. Bu doğrudur fakat güneş ışınları kadar cilt buruşukluklarını tetikleyen bir değişik faktörse kuşkusuz beslenmedir.
Bilim adamları, güneş ışınlarından alana gelen cilt buruşukluklarının gıdalarla da alakası olduğunu saptadı.
Avustralya da Monash Üniversitesi’nde, Avustralya, Yunanistan ve İsviçre de yaşayan 453 şahıs üzerinde yapılan araştırmalarda, sebze, baklagiller ve zeytinyağı ile beslenen insanlarda, ihtiyarladıkları zaman daha az cilt buruşuklukları alana geldiği belirlendi.
Araştırmacılar, sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin, güneş ışınlarının negatif tesirine karşı cildi gözettiğini kaydetti.
Cildi güneş ışınlarının tesirinden gözeten değişik anti-kanserojen yiyecekler ise balık, erik, elma ve çay olarak sıralanıyor. Ciltte buruşuklukların, et, sütlü yiyecekler, şeker, tereyağı ve margarin harcayanlarda daha fazla alana geldiği kollandı.