Bilgi
Kategoriler

ÇİÇEK TERAPİSİ

ÇİÇEK TERAPİSİ
Paylaş
 

Baklagillerden olan kuru fasulye bütün bir protein ambarı. Kapsadığı hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir noksanı bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir seçenek. Baklagillerden olan kuru fasulye bütün bir protein ambarı. Kapsadığı hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir noksanı bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir seçenek.Bununla beraber sıhhatli beslenme perhizlerinde rahatlıkla seçim edilebilecek bir besin. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının kuvvetlenmesine de dayanakçı oluyor. Kuru fasulye asapları da kuvvetlendirir.Gıda uzmanları üzerinde ehemmiyetle durulması gereken mevzunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Zira dikkatli pişirilmezse vitamin ve mineral bedellerinde ciddi kayıplar alana gelebiliyor.Kuru fasulyenin öteki bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden evvel en az 8 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması zorunlu olduğunu belirten uzmanlar, gaz yapmasının önüne geçmek için de şunu öneriyor:”Baklagillerin gaz yapmasının önüne nemlendirmeyle geçilir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen müddetlerde yapılan nemlendirmeyle baklagillerdeki gaz yapıcı faktör olagosakkaritler nemlendirme suyuna geçer. Bir gün suda bekletilerek pişirilmelidir.”

Bu yazı 660 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

maltepe escort ataşehir escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort kadıköy escort istanbul escort ataşehir escort masöz masaj salonu maltepe escort escort bayan