Paylaş |
|
Tweet |
Kinesioloji hareket eden adalelerdeki enerji akışının hakimiyeti demektir.
Kinesiolojinin emeli, vücutsal enerjileri harekete geçirerek vücutsal ve ruhsal balansı sağlamaktır. Kollar ve bacaklar gibi adalelerin rahat test edilebileceği bölgelerde uygulanan baskı ve vücuda sual sorma usulü ile sıhhatimizle alakalı pek çok bilgi edinebilir ve yapmamız gerekenleri de bilebiliriz. Kinesioloji, “kiropratik, akupunktur” gibi bir hayli Batı ve Doğu tekniğini kendi içinde barındırmaktadır. Kinesioloji de adaleler çok ehemmiyetli bir yer meblağ. Muhtelif adale hareketlerinin desteği ile vücuttaki enerji blokajları ortaya çıkartılır.
Kinesioloji, 1960’lı senelerde Amerikalı Kripraktör Dr. George Goodheart tarafından geliştirilmiştir. Onun görüşüne göre kassal denge tüm uzuvların doğru çalışması için ehemmiyetli bir önkoşuldur. Her adele bir Chakra ve belirli uzuvlarla ilişki halindedir. Dolayısıyla adalelerdeki bir bitkinlik bir enerji tıkanmasının bulgusu olabilir ve buna bağlı olarak bitkinlikler, konsantrasyon bozuklukları ve psikosomatik şikayetler belirebilir. Goodheart a göre bedendeki her kasa bir de karşı kas karşılık kazanç. Buna göre bir kastaki kasılmaların ve krampların çözülmesi, ancak o kasın karşı kasının kuvvetlendirilmesi ile muhtemel olabilmektedir.
Kinesioloji uygulayıcılarının en ehemmiyetli metodlarından biri “kas testleri”dir. Böylece kas sistemindeki balanssızlıklar ortaya çıkartılabilmektedir. Kinesioloji uygulayıcısı çeşitlikaslar üzerine hafif tazyikler uygular. Klasik çalışan kaslar bu tazyike direnebilirken, enerji azlığı sürükleyen kaslar ise bu tazyike karşılık vermektedir. Böylece bedendeki enerji tıkanmaları ortaya çıkarılır. Bu tıkanmaları aşmak için emin başlı refleks noktalarına uygulanan masajlar, gevşeme teknikleri gibi teknikler kullanılmaktadır.
Bunun dışında kas testlerinin yalnızca uygulanışı bile enerji akışını düzenlemektedir. Bunu bir hayli hasta bedeninde sezebilmektedir. Başka Bir Deyişle kendilerini gevşemiş, balansa gelmiş ve hafiflemiş sezmektedirler. Lüzum halinde hasta kinesioloji uzmanından konutta kumpaslı olarak tekerrür edebileceği egzersizler de isteyebilir. Böylece kinesioloji seanslarının sıhhate faydayı pekiştirilmiş olur.
Sırt ağrılarıObeziteMigrenAdele kramplarıAllerjilerSindirim bozukluklarıDepresyonlarAnksiyete
Kinesiolojinin bir başka ehemmiyetli uygulama alanı da akılsal faaliyetin uyarılması ve canlandırılmasıdır. Kinesioloji alttaki alanlara da uygulanabilir.
Konsantrasyon bozukluklarıDüşünme zorluklarıSınav stresiOkuma-yazma zorluklarıHiperaktivite