Paylaş |
|
Tweet |
Yediğimiz yiyecekler daha iyi bilme, dikkati toplama ve hafızayı geliştirmek için birebir…
Yediğimiz yiyecekler daha iyi bilme, dikkati toplama ve hafızayı geliştirmek için birebir… Havuç anımsama marifetini artırırken, ananas ezber için faydalı.
Yiyecekler daha iyi bilme için çok ehemmiyetli. Misalin havuç anımsama marifetini, karides dikkat müddetini, limon ise idrak etme marifetini artırıyor. Lahana ise imtihan stresi için birebir. İşte idrak etme ve bilme için lüzumlu gıdaların listesi…Sinir Sistemi: Ceviz, fındık, fıstık zekânın uzun müddet çalışma mukavemetini artırır. Beynin haberleşme maddelerinin yaradılışını hareketlendirir.Yaratıcılık: Zencefil kapsadığı maddeler ile beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için daha özgür akar, beyin oksijenle beslenir.Bellek: Havuç anımsama marifetini artırır. Beynin metabolizmasını canlandıran enzimlerdendir. Bir küçük tabak akışkan yağlı havuç salatısı önerilir. Ananas, ezberlemek için çok verimlidir. Öteki meyvelerde bulunmayan mangan elementini içerir.Mutluluk: Mutluyken daha iyi biliriz. Enerjimiz pozitif olur. Kırmızı biber acı verse de bedenin kendi hormonu olan endorfinin salgılanmasını hareketlendirir. Çilek, stresin tesirlerini eksiltir. Muz da beyne mutluluk veren serotonin maddesi içerir.Bilme: Lahana, tiroid bezlerinin etkinliğini eksiltir. Bu da asaplılığa iyi kazanç. İmtihan evveli stres için önerilebilir. Limon, idrak etme marifetini artırır. Yeni bilinecek bilgilerin evvelinde öneri edilir.Dikkat Toplama: Karides beynin gıdayıdır. Bedene ehemmiyetli bereketi olan Omega 3 yağ asitleri sağlar. Dikkat müddetini uzatır. Soğan fazla eskimeye, fiziksel bitkinliğe karşı kanı sulandırır. Beyin oksijeni daha kolay alır.