Paylaş |
|
Tweet |
Yediğiniz şeylere yalnızca zayıflamayı düşündüğünüz zaman dikkat ediyorsanız bu yazıyı okumanın ve sağlığınızı düşünmenin süreyi geldi de geçiyor dahi. Vücudunuza giren maddelerin nelere yol açtığını öğreniyor musunuz?
Yediğiniz şeylere yalnızca zayıflamayı düşündüğünüz zaman dikkat ediyorsanız bu yazıyı okumanın ve sağlığınızı düşünmenin süreyi geldi de geçiyor dahi. Vücudunuza giren maddelerin nelere yol açtığını öğreniyor musunuz?
Alman Hekim Otto Warburg, araştırmaları üzerine 1931 de Nobel mükâfatı kazandı. Bulgularında bedendeki oksijen ve kanser hücrelerinin bağlamlarını ortaya koyan Dr.Otto Warburg, ayrıca şekerin kanser hüclerini beslediğini de vurguladı. Kandaki şeker oranını düşürdüğünüz zaman kanser rehabilitasyonları yüzde 50 oranda daha tesirli oluyor. Ayrıca son zamanda ortaya konulan yeni araştırma sonuçları, pişirilmiş yiyeceklerin de kanser hücrelerini daha çok beslediğini ve bunun yerine taze, pişmemiş sebze yemeklerinin daha sıhhatli olduğu açıklandı.
Yalnızca şeker tüketiminin eksiltilmesi dışında Amerikan armudu denen Avakado meyvesi de kanser hücrelerini öldürüyor. İngiltere, Oxford Üniversitesi’nde Biyokimya bölümünde yapılan araştırmaların sonucunda Avakado özünün, şeker enzimini yüzde 25 ila 75 arasında engellediği ve ur hücrelerini yüzde de 65 ila 79 oranları arasında eksilttiği keşfedildi.
Şekersiz ya da tatlandırıcılı besin ve meşrubatların kesintisiz reklam edilmesi ve şekerden daha sıhhatliymiş gibi sergilenmesine inanmayın. Perhiz yapanlar seker kullanımı yerine tatlandırıcılara müracaat etiyorlar ve yan tesirlerinin büyük hastalıklara yol açtığını öğrenmiyorlar. Ayrıca yan tesirler arasında kilo çoğalışı da var! “Saccharin” en daha önceki tatlandırıcılardan biri. örn: Sweet n Low. 1977 yılında “FDA” Amerikan Besin ve İlaç Yönetimi müesseseyi, içinde Sakarin olan her şeyin üzerine Sıhhate Hasarlıdır. Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol açmıştır uyarısını zorunlu kıldı. Milli Kanser Enstitüsü, 1978-79 yıllarında perhiz meşrubatları günde iki kadehten fazla içenlerde kanser riskinin yüksek olduğunu belirtti. Fakat 9 Mayıs 2000 de Milli Toksikoloji Raporu ndan Sakarin kanser nedeni olan kimyevi maddeler listesinden çıkartıldı. Sakarin, uzun süreli veya fazla ölçüde kullanıldığında sıhhate hasarlıdır ama şeker hastasıysanız Sakarin öteki tatlandırıcılardan daha iyi.
“Aspartame” perhiz meşrubatların yüzde 80 inde yer almakta, ayrıca şekersiz sakızlarda, bazı vitaminlerde ve hatta çocuk vitaminlerinde bulunuyor. İçinde “Aspartame” bulunan tatlandırıcıların yan tesirleriörn: NutraSweet: Baş sızısı, migren, baş dönmesi, mide bulantısı, kilo alma, adale kasılması, depresyon, yorgunluk, uykusuzluk, çarpıntı, görme ve dinleme problemleri, panik saldırı, eklem sızısı, hafıza kaybı, duygusal hastalıklar, muhtelif doku sertleşmesi, ten tüberkülozu, kronik yorgunluk, beyin tümöru, şeker hastalığı, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, Epilepsi hastalığı, zihinsel yavaşlama ve doğum problemleri.
“Sucralose” örn: Splenda şekerden yapılan bir tatlandırıcıdır. Yalnızca kısa zaman kullanımında ki yan tesirleri: Göğüs sızıları, sinirlilik, zihin karmaşıklığı, yorgunluk, ciğer ve böbreklerde sihrime, gelişimde eksilme, kırmızı kan hücrelerinde eksilme, düşük, cenin kilosunda eksilme, timus salgi bezinin küçülmesi, kalça kemiklerinde anormal sihrime, ruhsal vaziyetlerde metamorfozlar ve ishal. Şimdilik yan tesirlerinin çok büyük hastalıklara neden olmadığı gibi görünmesine rağmen “Sucralose” maddesinin uzun süreli kullanımı ve yan tesirleri arasında araştırmalar henüz asıllaştırılmadı.