Paylaş |
|
Tweet |
İsveçli bilim adamları, çikolatanın, kalp krizinin ardından görülen karmaşıklıklara bağlı vefat tehlikesini eksilttiğini bildirdi.
İsveçli bilim adamları, çikolatanın, kalp krizinin ardından görülen karmaşıklıklara bağlı vefat tehlikesini eksilttiğini bildirdi.
İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, Karolinska Enstitüsünde görev yapan bilim adamları, geçmişte kalp krizi geçirmiş 45-70 yaşları arasındaki bin 169 bireyi 8 sene süresince gözlemledi. Haberde, bu bireylerin hiçbirinin diyabet hastası olmadığı da vurgulandı.
Haftada en az iki defa özellikle de bitter çikolata yiyenlerin kalp hastalıklarından vefat oranlarının, hiç yemeyenlere kıyasla 3 defa daha az olduğunu ortaya koyan araştırmanın neticeleri “Journal of Internal Medicine” mecmuasının eylül rakamında yayınlanıyor.