Bilgi
Kategoriler

Pirinç Büyük Kurtarıcı

Pirinç Büyük Kurtarıcı
Paylaş
 

Çinko, magnezyum, manganez, B vitaminleri, protein gibi nitelikli ve ehemmiyetli bileşenlere sahip olan ceviz, meyve veya yağ olarak harcandığında kalbe pozitif olarak tesir ediyor.

“Yalnızca bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gşöhret harcayarak kalp krizi tehlikesini anlamlı bir biçimde azaltabilirsiniz.”

Yeni yapılan bir araştırma bir avuç ceviz yemenin kalp krizini süratle önlediğini gösteriyor. Kumpaslı olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, tehlikeyi yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı kumpaslı olarak koruyor.

Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının elastikliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına destekçi olacak seviyede bir gelişme kaydolundu. Cevizin ve ceviz yağının kalbe yararlarını ortaya koyan araştırmanın neticeyi; bunların kumpaslı tüketiminin bizi kardiyovasküler hastalıklardan gözettiği yönündeydi.

Pennsylvania’da Penn State University’nin beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, “Ve yalnızca bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gşöhret harcayarak kalp krizi tehlikesini anlamlı bir biçimde azaltabilirsiniz” diyor.

Bu çalışmada özellikle; daha sıhhatli olabilmeniz için her gşöhret gereksiniminiz olan porsiyon belirlendi.

Yalnızca 3 yemek kaşığı 51 g ceviz yağını kapsasanız kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz. Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok bereketli olduğu ispatlandı. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların elastikliğinde ehemmiyetli bir rol oynuyor.

Bu yazı 535 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

maltepe escort ataşehir escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort kadıköy escort istanbul escort ataşehir escort masöz masaj salonu maltepe escort escort bayan