Paylaş |
|
Tweet |
Adana’da faaliyet gösteren bir şirket tarafından yürütülen projede şekere seçenek olarak bal tozu projesi üzerine çalışılıyor.
Ar-Ge çalışmaları sürdürülen ‘Bal Tozu’ projesinde emel çok geniş yakalanıyor.
İşletmede vazifeli Yiyecek Mühendisi Burcu Sezen, yaptığı açıklamada, şirket olarak sektörde yenilikleri amaçladıklarını söyledi. Balın yalnızca gıda sektöründe harcanmasının dışına çıkmak istediklerini anlatan Sezen, \”Sanayi ve öteki değişik alanlarda da kullanıp balı beğenmeyen, harcamayan herkese erişmek için değişik formda üretmek istiyoruz. Bu surattan da ballı toz yönteminde ürünler geliştireceğiz. Bununla alakalı yapım kuruluşumuz bitirildi. Şu an Ar-Ge olarak ürün formülasyonu ve inceleme usullerinin araştırmasındayız\” diye konuştu.
Şekeri kullandığımız her yerde bal tozunu kullanabileceğimizi söyleyen Sezen , şunları kaydetti:
\”Bal, tatlandırıcılıkta şekere seçenek olacak. Ürün natürel, ballı ve toz biçiminde sunulacak. Seker yerine daha sıhhatli ve lezzetli bir ürün. Balın toz haline dönüştürülmesi tamamen natürel süreç olacak. Balı kurutma usulüyle toz haline getireceğiz. Bununla alakalı bazı operasyon takviyecilerine lüzumumuz olacak ama bu natürel, kimyevi katkı kapsamayan ürün olacak. Balın kendinden gelen lezzet ve tadını alacaksınız.
\” Projenin Ar-Ge evresinde olduğunu, her şey yolunda giderse ürünşöhret 6 ay ila bir sene içinde piyasaya sürülebileceğini ifade eden Sezen, bu mevzuda yoğun arz aldıklarını vurguladı. Sezen, \”Bu, katma bedelli bir ürün, seker yerine de kullanılacak\” diyerek, \”Reelinde farkında olmadan Türkiye\’de bal tozu yiyoruz. Bazı gece sütü mamalarında bal tozu mevcut ama bunların hepsi ithal geliyor. Bu surattan hali hazırda çok az pazar var. \’Bal tozu, şekeri tamamen hayatımızdan çıkaracak\’ diyemeyiz. Bu, bir seçim sorunu\” değerlendirmesinde bulundu.