Paylaş |
|
Tweet |
İlaç kullanırken hangi ilacın yanında hangi gıdanın harcanmaması gerektiğini öğrenmek sağlık açısından ehemmiyetli. Diyetisyen Melis Torluoğlu ilaçlarla gıdaların etkileşime girip, muhtelif meselelere hatta hayati meselelere neden olabileceğini söyledi.
Alerji ilaçları kullananların greyfurt harcamaması gerekiyor. Baş dönmesi ve sersemliğe neden olabiliyor. Yeniden kalp atım rakamı artırdığı için tansiyon hastaları da greyfurttan uzak durmalı.
Diüretik ilaçlarla muzun harcanmaması gerekiyor. Muz potasyum açısından zengin olduğu için diüretiklerle kullanıldığında bedende potasyum birikmesine ve kumpassız kalp atım süratine neden olabiliyor.
Antideprasan ilaçlarla daha önceki peynir, içki, incir, bakla, tavuk ve dana ciğeri gibi gıdalarla bir arada tüketiminize dikkat faktörüz gerekiyor. Zira kan tazyikini ölümcül seviyelere çıkarabiliyor.
Kalsiyum açısından zengin olan süt ve süt mahsullerinin antibiyotikle kullanılması, antibiyotiğin emilimini azaltabiliyor.
Sarımsağın ise kan sulandırıcılarla kullanılması kanama tehlikesini artırdığı için nasihat edilmiyor.