Paylaş |
|
Tweet |
Boston Tufts Üniversitesinden bir grup bilim adamının, seneler süren çalışmaları sonucunda entellektüel kabiliyetleri geliştirmenin usullerini ortaya çıkardıklarını iddia ediyorlar. İşte beynimizden daha iyi faydalanmanın 7 yolu.
Akıl jimnastiğini bilin
Regensburg Üniversitesinde araştırmayı idareyen Dr. Arne May günde 60 saniye akıl jimnastiği yapıldığında beyin gücünün çoğaldığını söyledi.
Daha fazla demir alın
Kings College Beslenme Kısmından Dr. Michael Nelson, 140 talebe üzerinde yaptığı araştırmada, perhizlerinde zengin demir olan talebelerin IQsunun daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.
Kahvaltıyı ilgisizlik etmeyin
500 talebe üzerinde yapılan bir araştırmada da, kahvaltılarında hububat cinsi gıdalar veya yumurta ve peynir olan talebelerin sabah yapılan sınavlarda hiç kahvaltı yapmayanlara göre daha yüksek anekdot aldıkları bulundu.
Egzersiz yapın
Exeter Üniversitesi Sağlık Eğitimi kısmından Angela Balding; 1400 talebe üzerinde yaptığı araştırmada, fiziksel aktiflikte bulunan talebelerin akademik galibiyetlerinin çoğaldığını belirtti. Egzersiz yapıldığında beyine daha fazla oksijen gittiğini, böylece beyin algılamasının ve bilme fonksiyonlarının da çoğaldığını söyledi.
Azıcık da güzelinize giden gıdalar yiyin
Florida Üniversitesinden Profesör David Figlionun idarediği bir araştırmada, öğle yemeklerinde sevdiği şeyleri çikolatalı meşrubatlar, bisküvi, pizza gibi yiyen talebelerin sınavlarda yüksek performans gösterdiği bulundu.
Çilek ve yaban mersini çay üzümü yiyin
Boston Tufts Üniversitesindeki bilim adamları yaptıkları son araştırmalarda, çay üzümünün zengin antioksidan oksit giderici kapsadığı için en büyük beyin gıdası olduğunu buldular. Başka bir araştırmada, Maryland Üniversitesinden nörolog Profesör Bernard Rabin, çileğin dondurulmuş haliyle insanlarda beyin fonksiyonlarını çoğaldırdığını söyledi
Brokoli yiyin
Londra Kings Collegede bilim adamları; patates, portakal, elma ve turpun anti-asetilkolinesteraz sinir uçlarında ve kanda bulunan, hidroliz ve asetilkolini destekleyen bir çeşit enzim kapsadığını ama brokolinin çok daha fazla kapsadığını buldular.