Paylaş |
|
Tweet |
Gülmenin insan sıhhati üzerindeki rakamsız bereketlerine işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor.
Gülmenin insan sıhhati üzerindeki rakamsız bereketlerine işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor. Peki ama bu nasıl reelleşiyor?
İşte kahkaha ile alakalı bazı ehemmiyetli bilgiler…
Hiddet ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Keyifli ve bol kahkaha atan bireylerin ise bağışıklık sistemi daha güçlü.Güldüğümüzde suratımızda 15 adale beraber çalışıyor. Gülmek erkek ve kadın arasında da değişiklik gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor. Güldüğümüz zaman ur ve virüslerle savaşan hücrelerimizin rakamı da çoğalıyor. Bir anlamda gülerken sıhhatimizi gözetmiş oluruz. Özellikle ruhsal bazı hastalıkların rehabilitasyonunda gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde pozitif tesirleri olduğu kollanıyor.
Çocuklar günde takribî 300 kere gülerken, erişkinler ise günde vasati 17 kere gülüyor. Başka Bir Deyişle yaş ilerledikçe daha az gülüyoruz. Yanımızda biri olduğunda yapılan mizah ya da gülünç bir hadiseye yalnız olduğumuzdan on kat daha fazla gülüyoruz. En çok etrafımızda yapılan şakalara gülüyoruz. Sayısal olarak bu oranı yüzde 80 biçiminde ifade etmek olası olabilir. Kadınlar ise erkeklerden % 126 oranında daha fazla gülüyor.