Paylaş |
|
Tweet |
Çıktığı günden bu yana büyük alaka gören Debbie Shapiro nun “Vücudunuzu Dinleyin” adlı kitabı Türkiye’de Yakamoz Yayınları tarafından yayımlandı. Hastalıkların hakikatinde bireylerin duygu ve düşüncelerinin tesiriyle ortaya çıktığını korunan Shapiro’ya göre, hastalıklar ruhun aynası. Shapiro’nun iddiasına göre bazı hastalıklar ve sebepleri şöyle:
Çıktığı günden bu yana büyük alaka gören Debbie Shapiro nun “Vücudunuzu Dinleyin” adlı kitabı Türkiye’de Yakamoz Yayınları tarafından yayımlandı. Hastalıkların hakikatinde bireylerin duygu ve düşüncelerinin tesiriyle ortaya çıktığını korunan Shapiro’ya göre, hastalıklar ruhun aynası. Shapiro’nun iddiasına göre bazı hastalıklar ve sebepleri şöyle:
Kalp Krizi: Hiçbir şey sezmemek emeliyle kalbini bir kafese kapatan, geçmişteki acılara, kasvetlere takılıp kalan, bağışlamayı yalanlayanlarda görülür. Ayrıca, yaşamını askeri bir disiplin içinde programlayan, tamamen işe odaklanarak duygusal istikametini zayıflatan ve duygularını bastırmaya çalışanlar tehlike altındadır.
Yüksek Tansiyon: Yüksek tansiyonlu şahıslar, genellikle kendileriyle yüzleşmemek için, aralıksız bir şeylerle uğraşan fazla etkin insanlardır. Hiddet, baskı, panik ve fobi gidişatları tesirli olur.
Düşük Tansiyon: Yaşama fobisiz bir biçimde katılmaya dayanmanın göstergesidir. Şahıs yaşamla yüzleşmeyi beceremez ve pes eder.
Kepek: Bireyin kendisini yeterince zeki ya da emin bulmaması kepeğe yol açabilir.
Safa Kesesi: Safra taşı, başkalarını mutlu etmeye çalışırken, bireyin kendisini bakımsızlık etmesinden ve bakımsızlık edilmiş sezmesinden kaynaklanır. Başkalarına “Hayır” diyememe tesirlidir.
Migren: Bireyin yaşam gücünün eksilmesi, yaşama katılmaktan sakınması, kabuğuna çekilmek istemesi anlamına kazanç. Migren genellikle fobilerle, hayal kırıklıklarıyla ve karşılanamayan psiko-duygusal temennilerle iletişimlidir.
Felç: Beyne kan gitmemesi neticeyi oluşan felç, stresin asap sistemi üzerine bindirdiği yükten kaynaklanır.
Fıtık: Mükemmeliyetçi, bir şeyleri saplantı haline getiren, altına girdiği yükler altında ezilen bireylerde görülür.
Osteoporoz: Boş vermişlik, umutsuzluk ve naçarlık, emelsizlik, eşinden yeterince alaka görememe tesirli olur.
Miyop: Geleceğin güvensiz olduğunu düşünen, içe dönük, yalnız, çekingen bireylerdir.
Hipermetrop: Dışa dönük bireylerdir. Aralıksız olarak başkalarının yaşamlarını ilgilendiren işlerle meşgul olurlar, kendilerine bakmaya zaman ayırmazlar.
Sinüzit: Kendini kısıtlanmış, yasaklanmış sezenlerde, daha önceki alışkanlıklarından kurtulamayanlarda, alakayı yalanlayanlarda görülür.
Uçuk: Duygusal stres yarıyıllarında ve ilişkilerde çatışmalar yaşandığında ortaya çıkar. Cinsel meseleler de uçuğa neden olabilir.
Zona: Uzun zaman süresince biriken manevi acının ve gerilimin göstergesidir.
Böbrek Taşı: Geçmişteki üzücü tecrübeleri dile getirmeyip içinde biriktirenlerde görülür; çözülmemiş meseleler neden olur.
Nasır: Başkalarıyla olan ilişkilerinde set sürükleyip duygularını yasaklayan bireylerde olur.
Kulak Çınlaması: Dikkatin böldüğü, başkalarına ve özellikle bireyin kendisine dikkatini vermediği yarıyıllarda ortaya çıkar.
Zatürre: Yaşamla baş etme eforluğu çekildiği, durup dinlenme isteği ve desteğe lüzum dinlendiği yarıyıllarda ortaya çıkar.
Damar Hastalıkları: Duygusal açıdan bağlanmaktan sakınan, aralıksız mücadelelerken kendisini bakımsızlık eden, her şeyi kendi başına halledebileceğini düşünen, katı tutumlu bireylerdir.
Hipoglisemi: Hipoglisemi hastaları kendilerini bakımsızlık ediyor. Hipoglisemi, başkalarına süre tüketirken kendini bakımsızlık edenlerin rahatsızlığı. Bu hastalık, hoşlanılma, alaka görme lüzumunu belirtiyor.
Şeker Hastalığı: Kitaba göre şeker hastalığı, birisini kaybetmek ya da yalnızlık hissinin tesirli olduğu gidişatlarda oluşuyor. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkarsa, şahsa gösterilen sevgi ve alakanın yalanlandığının işareti.