Paylaş |
|
Tweet |
Balık tüketimi ile ruh sıhhati arasında ilişkiyi araştıran Çinli uzmanlar, çok balık yemenin bunalıma karşı koruma sağladığına tespit etti.
Balık tüketimi, bunalım, Alzheimer, Prof”. Dongfeng Zhang. Qingdao Üniversitesi Tıp Fakültesi Balık tüketimi ile ruh sıhhati arasındaki ilişkiyi araştıran 26 değişik araştırmayı tahlil eden Çinli uzmanlar, çok balık yemenin bunalıma karşı koruma sağladığı neticesine vardı. Toplam 150 bin bireyin katıldığı araştırmaların araştırıldığı çalışma, çok balık yiyenlerin bunalım tehlikesinin yüzde 17 eksildiğini gösterdi.
Uzmanlar, bu gidişatı balıktaki yağ asitlerinin muhtelif açılardan beyin faaliyetleri için ehemmiyetli olmasıyla açıklıyor. Balıktaki Omega-3 yağ asitlerinin bunalımda rol oynadığı düşünülen beyindeki dopamin ve serotonin kimyevileri açısından ehemmiyetli olması gösteriliyor. Bir başka açıklama da çok balık yiyenlerin genel olarak ağırlıklı beslendikleri için ruh sıhhatlerinin de daha iyi olması.
Epidomoloji ve Kamu Sıhhati Günlüğü isimli bilimsel yayında yer alan araştırmayla alakalı Qingdao Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dongfeng Zhang, ”Yüksek oranda balık tüketimi bunalımın ilk safhalarında durdurulmasında yararlı olabilir. Bu ilişkinin balığın cinsiyle değişip değişmediğini görmek için daha fazla araştırma yapılması zorunlu’ dedi. İHA Bunalımın ilacı balık Balık tüketimi ile ruh sıhhati arasında ilişkiyi araştıran Çinli uzmanlar, çok balık yemenin bunalıma karşı koruma sağladığına tespit etti.