Paylaş |
|
Tweet |
Kırmızı göz hastalığı olarak da öğrenilen konjonktivit göz içi iltihaplanması neticeyi oluşur. Peki konjonktivit bulguları ve rehabilitasyon usulleri nelerdir?
Konjonktif katmanın iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir göz hasta1ığıdır, Konjonktivitin sebepleri çok çeşit1idir. En sık görülen nedenler virüsle alakalı cerahatler ve mekanik tahriş1erdir. Çoğunluk1a verem, difteri ve gonore belsoğukluğu gibi hastalıklar sırasında da konjonktif katman iltihaplanabilir.
Sabahları gözkapakları çapakla birbirine yapışır. Gözler sulanır ve kızarır. Bazen gözkapağının kenarında arpacık görülebilir.
İltihabın sebebine bağ1ı bir rehabilitasyon usulü uygulanır. Şayet mekanik bir tahriş söz mevzusuysa, tahriş sebebi ortadan kaldırılır. Genellikle hastalık her iki gözde birden belireceği için rehabilitasyon her iki göze de uygulanmalıdır. Virüsle alakalı irinlerde antibiyotik rehabilitasyonu öngörülür. Göz banyoları çapak o1uşumunu önler ve göz1erin mikroplardan temizlemesine destek eder. Hasta gözlerin üzerine rastgele bir sargı kullanılması uygun deği1dir, ama koyu renkli gözlük kullanılabilir.