Paylaş |
|
Tweet |
Sıhhatli hayatın altın kaidelerinden biri de belirli bir tempoya sahip olmak, hareket halinde olmak. Şayet gün içerisinde hareketsiz kalıyorsanız pek çok hastalığa da davetiye çıkarıyorsunuz demektir.
Hareketlilik adaleleri, eklemleri ve kalbi dinç meblağ. Aynı zamanda metabolizmanın balanslı çalışmasını sağlar. İnsülin balansında bile tesirli olan hareketlilik insanı obezite, kalp meseleleri, şeker hastalığı, sindirim sistemi bozuklukları, kireçlenme, kabızlık, hemeroid, bunalım, endişe bozuklukları gibi bir hayli vücutsal ve zekâsal hastalıktan korur.
Hastalıklardan korunmak için;
Gün içerisinde en az 30 dk. tempolu bir yürüyüş yapmak gerekiyor.Oturarak çalışanların oturdukları yerden 5 dk. dahi olsa eklem egzersizleri yapması gerekiyor.Oturarak çalışanların belirli aralıklarla ayağa kalkması netlikle nasihat ediliyor.Yürüyen merdiven ya da asansör yerine merdivenleri seçim etmek de ehemmiyet talep ediyor.Vakit bulamayanlar için iş çıkışlarında bir durak evvel inip yürümek de hareketsizliğe karşı bir avantaj.Gün içerisinde yapılan gerilme hareketleri de adaleleri ve eklemleri hafifletecek egzersizlerden biri.Temiz havada yapılan yürüyüş ve soluk çalışması ile anksiyete bozukluklarının da önüne geçiliyor.