Paylaş |
|
Tweet |
Göz tansiyonu baş sızısı, göz sızısı, gözde kızarıklık, görme fluluğu, ışığı karşı hassasiyet ve mide bulantısı gibi şikayetler alana getirir.
Göz tansiyonu baş sızısı, göz sızısı, gözde kızarıklık, görme fluluğu, ışığı karşı hassasiyet ve mide bulantısı gibi şikayetler alana getirir. Ancak bu şikayetlerin alana geldiği göz tansiyonu hasta rakamı toplam sayı içinde çok az bir yeri işgal eder.
Göz tansiyonunun basmakalıp kıymeti 10-21 mmHg arasındadır. Bu bedeller 35-40 mmHg yı geçmedikçe kolay kolay belirti vermezler. Göz tansiyonu yüksekliğinin alana getirdiği glokom adlı hastalık çoğunlukla sinsi izler ve hasta ancak merkezi görmesi etkilendiğinde bunun farkına varabilir. Bu ana kadar kaybedilen etrafsal görme ne yazık ki bundan sonra geri kazandırılamaz.
Öncelikle herkesin bu hastalık güzergahından dikkatli olması ve kumpaslı hakimiyetten geçmesi gerekir. Fakat bazı şahıslar basmakalıp cemiyete göre daha yüksek tehlike altındadırlar:
45 yaşını geçenler,Akrabalarında glokom bulunanlar,GİB anormal biçimde yüksek izleyenler,Şeker hastaları,Yüksek miyopi gidişatı olanlar,Uzun süreli kortizon kullananlar,Göz yaralanması olanlar,Yüksek kan tazyiki olanlar,Şiddetli anemi ve şok geçirmiş olanlar.