Paylaş |
|
Tweet |
Diş Doktoru Recep Eşkar, ülkemizde her 4 bireyden 1’inde bulunan ağız kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek usulleri açıkladı.
Diş Doktoru Recep Eşkar, ülkemizde her 4 bireyden 1’inde bulunan ağız kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek usulleri açıkladı.
Yumuşak diş fırçası değil orta sertlikte diş fırçası kullanılmalıdır.Bakteri plakları ve besin artıklarını arınmak için dişler günde en az iki kez fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanmalıdır.Ağız kokusunun sebeplerinden biri de dildeki katmanlaşmadır. Bu sebeple dilimizi fırçalamayı alışkanlık haline getirmemiz gerekmektedir. Dişleri fırçalayarak ağız kokusunun %20’sinden, dil fırçalayarak ağız kokusunun yüzde 80’inden kurtulabilirsiniz.Ağız kokusunu yok etmek için piyasadan satın alınan gargaraların bir kısmı, içindeki içki nedeniyle ağız kokusunu artırabilir.Çinkolu diş macunu, çinkolu sakız gibi çinko kapsayan mahsuller ağız kokusunu yok eder.Diş ve diş eti hastalıkları ağız kokusuna neden olduğundan ağız tetkiki ve bakımı için diş doktoru kumpaslı olarak ziyaret edilmelidir.Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgu veya kron-köprü rehabilitasyon ettirilmelidir.Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan besinler makûs kokuya neden olacağından her gece takmaları çıkarmak ve arınmak gerekmektedir.Ağız kuruluğundan dolayı ağız kokusu olur. Ağız kuruluğuna sebebiyet vermemek için kesinlikle bol bol su içilmelidir.Maydanoz soluğumuzu natürel olarak arınmada tesirlidir. Kahve taneleri, limon kabukları ağız kokusunu gidermektedir.