Paylaş |
|
Tweet |
Cevizin kalp ve damar sıhhati için bereketli olduğu yeni bir araştırmayla daha ispatlandı. İspanyol uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre, öğünler sonunda yenen belirli ölçüde ceviz, yağlı gıdaların damarlara verdiği hasarı önlüyor.
Cevizin kalp ve damar sıhhati için bereketli olduğu yeni bir araştırmayla daha ispatlandı. İspanyol uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre, öğünler sonunda yenen belirli ölçüde ceviz, yağlı gıdaların damarlara verdiği hasarı önlüyor.
Amerikan Kardiyoloji Üniversitesi’nin mecmuasında yayımlanan araştırmada, 24 şahsa bir hafta süresince yağ oranı yüksek salam ve peynir kapsayan öğünler verildi.
Araştırmaya katılanların yarısına öğün sonlarında 5 çay kaşığı zeytinyağı, değişiklerineyse 8 adet ceviz verildi. Yapılan testler, hem zeytinyağı hem de cevizin yağlı gıdaların damara verdiği hasarı eksilttiğini gösterdi.
Araştırma ayrıca cevizin damarların elastikliğini de gözettiğini ortaya koydu. Cevizin bu özelliğiyle, damar sıhhati için zeytinyağından da verimli olduğu vurgulandı.
Yağlı gıdaların yol açtığı damar sertliği, felç ve kalp hastalıklarının temel sebepleri arasında gösteriliyor.