Paylaş |
|
Tweet |
Yemeklerden sonra dişetleri üzerinde kalan gıda artıklarının, mikroorganizmaların üremesine ve kümelenmesine yol açarak, diş çürümesini süratlendirdiği bildirildi.
Yemeklerden sonra dişetleri üzerinde kalan gıda artıklarının, mikroorganizmaların üremesine ve kümelenmesine yol açarak, diş çürümesini süratlendirdiği bildirildi.
Selçuk Üniversitesi SÜ Diş Doktorluğu Fakültesi Dekan Dayanakçısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Üşümez, dünyada en sık tesadüfülen rahatsızlıkların başında gelen diş hastalıklarının, beden sıhhati açısından büyük ehemmiyet taşıdığını kaydoldu. Bakımsız ve sıhhatsiz dişlerin çok rakamda hastalığa davetiye çıkardığına dikkati sürükleyen Üşümez, “Yemeklerden sonra dişetleri üzerinde kalan gıda artıkları, mikroorganizmaların üremesine ve kümelenmesine yol açıyor. Ağız sıhhatini tehdit eden mikroorganizmaların en ehemmiyetli yiyecek kaynağı, yemeklerden sonra diş ve dişetleri üzerinde kalan gıda artıklarıdır” dedi. Üşümez, “Yemeklerden sonra kalan gıda artıklarından kurtulmak için dişetleri de hafif bir biçimde fırçalanmalıdır. Yumuşak yapılacak fırçalama harekâtı kan dolaşımını da süratlendirerek, dişetlerinin daha sıhhatli kalmasını sağlar” diye konuştu.