Paylaş |
|
Tweet |
Dr. İsmail Özkanlı, tatile geldiği Mersin in Erdemli ilçesinde, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, uzmanlığının implant cerrahi üzerine olduğunu, 2004 den bu yana da araştırmalarını “her tasaya deva olan” çörek otu yağı üzerine yoğunlaştırdığını söyledi.
Dişte kemik erimesi ve dişlerin dökülmesinin Almanya da her iki bireyden birinde görüldüğünü ifade eden Özkanlı, şöyle devam etti:
“Türkiye de de eşi bir vaziyet olduğunu varsayım ediyorum. Bu meselelerin çözümü için çalışma yaparken çörek otu yağı dikkatimi çekti. Tıpta farklı hastalıklar üzerine çörek otu yağıyla alakalı çok rakamda araştırma var. Ancak, ağız ve diş sıhhati üzerine araştırma yok. Almanya ve Türkiye den temin ettiğim çörek otu yağı ile diş meselelerine şifa bulmaya çalıştım. Bu alandaki uzmanlardan da dayanak aldım. Takribî 1,5 sene süren araştırmalar neticeyi elde ettiğimiz mahsullerle rehabilitasyonda büyük zafer sağlandı.”
Özkanlı, çörek otu yağının, başta dişte kemik erimesi ve dökülme olmak üzere rehabilitasyonu güç bir hayli meseleye, ağızda yara ve dudakta uçuklara şifa verdiğini tanımladıklarını ve mahsullerini geliştirdiklerini belirterek, “elde ettiğim galibiyetler sebebiyle Belçika daki World Information Distributed University ve Kırgızistan Bişkek Üniversitesi tarafından fahri hekimlik unvanı verildi. Araştırmalarımı da kitap haline getirerek tıp dünyasına sundum” dedi.
Özkanlı, Mısır ve Almanya da çörek otu yağını kapsül olarak üreterek, satışa sunduklarını ifade ederek, “Çörek otunun üç ayrı türü bulunuyor. Bunlardan Türkiye de yetişen Nigella Damassina nın bağırsak rahatsızlıklarına, Mısır da ve Afrika ülkelerinde yetişen Nigelazativa cinslerinin de bakterilere, mantarlara ve virüslere karşı tesirli olduğu öğreniliyor. Mahsullerimizi yakın zamanda Türkiye de de piyasaya müddetceğiz” diye konuştu
Dr. İsmail Özkanlı